VITAMIN C : НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА КОЖАТА

VITAMIN C : НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА КОЖАТА

Vitamin C е не само мощен антиоксидант против стареене, но и страхотно допълнение към ежедневната грижа за кожата. От намаляване на хиперпигментацията и изсветляване на тена, за борба с възпалението и увреждане от слънцето, Vitamin С е много ефикасен помощник, защото е обогатен с  активни съставки. В следващите редове ще ви разкажем повече за всички ползи от него и ще ви покажем нашите любимци, които съдържат в състава си така ценният витамин.

Ползите от Витамин Ц в грижата за кожата са огромни. Ето и някои от тях:

  • Спомага за избистряне на тена и добавя повече блясък;
  • Насърчава производството на колаген за по-плътна и младолика кожа;
  • Намалява тъмните петна и появата на фини линии и бръчки.

Да започнем с употребата на Vitamin C в серумите и кремовете за лице. Ето и някои от любимите ни продукти, обогатени с него.

DERMACOSMETICS GLOW POWER SERUM 

Този любим наш серум намалява вредното влияние на оксидативния стрес, изравнява цвета на кожата, стимулира производството на колаген и овлажнява кожата интензивно и трайно. Основни активни съставки - хиалуронова киселина - съставна част на кожата, която я “укрепва” и свързва водата в дълбоките кожни слоеве, подобрява нивото на влага в кожата, като подобрява еластичността и по този начин бръчките са изпълнени. Витамин С - мощен антиоксидант, който предпазва кожата от вредното влияние на свободните радикали и има озаряващо действие.

GUERLAIN ABEILLE ROYALE DAY CREAM 

Дневният крем е обогатен с пчелното млечице -  най-ценното вещество, което се произвежда от пчелите. То е храна за пчелата майка и предлага уникална грижа за кожата. Guerlain създава ексклузивно пчелно млечице, като гарантира неговото качество и чистота. То е богато на изключителни хранителни вещества и е естествен източник на въглехидрати, протеини, липиди и витамини. Произвежда се в защитена среда и предлага изключителни ползи за кожата. Витамин Ц - известен със своите възстановяващи свойства, Vitamin С в неговата производна форма, предлага тройна полза за кожата - спомага за оптимизиране на синтеза на колаген и укрепване на роговия слой, ревитализира кожата, като заличава ефектите от умора върху кожата и е източник на сияние - изравнява тена за млада и блестяща кожа.

CLINIQUE EVEN BETTER CLINICAL RADICAL DARK SPOT CORRECTOR + INTERRUPTER 

Серумът спомага видимо за редуцирането на тъмните и възрастовите петна, белезите от акне, като същевременно предотвратява появата на нови. С помощта на CL302 Brightening Complex™ с Витамин C се насочва към тъмните петна по два начина: помага за видимо коригиране с CL302 Complex и предотвратява появата на нови с Interrupter Complex.

Как точно да включите Vitamin C във всекидневната си рутина?

  • Добавяйте Vitamin C постепенно в рутинната грижа за кожата, за да избегнете дразнене – започнете с 1% или 2%.
  • Нанасяйте сутрин и вечер, след като сте почистили лицето си и преди крема.
  • Тъй като Витамин C се влияе негативно от излагането на светлина, винаги добавяйте слънцезащита.

Когато говорим за супер мощен продукт, богат на Vitamin C, се сещаме за нашия любимец:

KORRES WILD ROSE 15% VITAMIN C BI-PHASE BOOSTER 

Уникална двуфазна водно-маслена формула с 15% супер Витамин С (1000% по-могъщ от чист Витамин С) и 10% масло от дива роза, съдържащо 9 пъти повече Витамин Ц от портокаловия сок. Таргетира признаците на преждевременно стареене и умора на кожата и я изсветлява, придава й младежки и сияен тен. Намалява първите бръчки и загубата на блясък, изравнява тена и оставя кожата мека и подхранена.

И пък този ултрамодерен серум искаме да го имаме на мига:

LANCÔME RÉNERGIE H.C.F. TRIPLE SERUM 

По-безопасен и балансиран подход е разработването на формули с оптимална концентрация на съставки, които допълват действието си. Такава е и формулата на Rénergie H.C.F. Triple Serum. Серумът в първото отделение съдържа хиалуронова киселина от ново поколение, която благодарение на фрагментираните си молекули, осигурява по-добра абсорбция в кожата. Серумът във второто отделение съдържа комбинация от мощна, но стабилна и бързодействаща форма на Витамин С и Ниацинамид (Витамин В3), които са познати със способността си да спомагат видимото намаляване на тъмните петна, фините линии и следите на стареене, като озаряват кожата. Серумът в третото отделение съдържа ферулова киселина - мощен антиоксидант, стабилизирана в база без съдържание на вода, за да се запази ефективността ѝ през целия период на употреба. С всяко изпомпване, съставките от трите отделения се смесват в момента на нанасяне. Благодарение на тройната опаковка се запазва висока ефикасност и стабилност на всички съставки.

ORIGINS GINZING™ INTO THE GLOW BRIGHTENING SERUM 

Този мултифункционален серум видимо озарява повехналата кожа с едно нанасяне. Обогатен с Витамин Ц и 5% Retexturizing Complex, формулата му прави кожата забележително гладка и намалява вида на порите с течение на времето. С 5% Retexturizing Complex - бленда от зелено кафе, алфахидрокси и бетахидрокси киселини, поддържа естественото ензимно действие в кожата, за да повиши клетъчния обмен за по-гладка кожна текстура и по-малко видими пори. Обогатена с мощен Витамин C, тази бързо действаща формула видимо озарява кожата след една употреба, а хиалуроновата киселина я изпълва с влага.

Няколко важи съвета за употребата и съхранението на Vitamin C:

  • Съхранявайте на хладно и сухо място (като например хладилник), тъй като влажният въздух може да причини разграждането на витамина.
  • Въздържайте се известно време от употребата на продукти с други активни съставки (например Ретинол), докато кожата ви свикне.

COCOSOLIS SKIN COLLAGEN BOOSTER DRY OIL 

SKIN Collagen Booster Dry Oil е микс от 8 скъпоценни масла от екзотични и супер-плодове и специална натурална активна съставка, стимулираща производството на висококачествен колаген в кожата. Намалява появата на фини линии и бръчки. Пълен с натурални антиоксиданти, продуктът има натурално антиейдж действие, нежно овлажнява и витаминизира кожата. Запазва я гладка, млада и стегната. Разработен е като сухо масло за тяло и лице за ежедневна употреба. Подходящ за хора с нежна и чувствителна кожа. Попива бързо и в дълбочина. С неповторимо ухание на екзотични плодове. С уникална, патентована и напълно натурална активна съставка с екстракт от семена на сладка бяла лупина, стимулираща производството на висококачествен колаген. В съчетание с натурален витамин Е и био студено-пресовани масла като скъпоценното годжи бери, подмладяващите – нар, маракуя, шипка и овлажняващите – кокос, какао и сусам.

TONY MOLY MASTER LAB SHEET MASK VITAMIN C 

Шийт маска за избистряне на тена, съдържаща Витамин C. Маските Master Lab представляват много фин, напоен с течност, копринен лист. Специална технология позволява изключително плътно прилепване върху кожата на всяко лице.

DOUGLAS FOCUS VITAMIN RADIANCE GLOW SERUM 

Умората и стресът са основните фактори за загубата на блясък на кожата. Формулирани с производни на витамин С, експертните формули на Vitamin Radiance помагат на кожата ви да възвърне естественото си ниво на блясък. С 3% концентрат на дериват на витамин С, серумът от Vitamin Radiance възстановява тена до пълният му блясък. Неговата течна текстура прониква бързо и оставя кожата невероятно сияйна. Тъмните петна се намаляват, тенът се уеднаквява, а кожата е гладка.

 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.