ОТОРИЗИРАНИ ФИЗИЧЕСКИ МАГАЗИНИ И ОТОРИЗИРАНИ ОН-ЛАЙН МАГАЗИНИ 

 

» закупуват оригинални продукти директно от производителите или от други оторизирани търговци

» поддържат актуални асортименти, бракуват стари линии, унищожават негодни, застояли стоки

» НE продават тестери и мостри

» съхраняват в магазините и складовете продуктите по начин, който запазва тяхната свежест и качество

» етикират на български език основната информация за продукта според изискванията на европейското законодателство

» предлагат експертна консултация за функцията, начина на употреба и съставките на продукта

» излагат и комуникират по ясен за потребителите начин всички промоции

ОТОРИЗИРАНА МРЕЖА

За да защитят потребителите от фалшиви продукти, стоки с изтекъл срок, неправилно съхранявани продукти, европейските производители създадоха Европейска мрежа на оторизирани търговци и разпространяват своите продукти в тази мрежа.

В България част от нея са търговците, които закупуват стоките си директно от марките или техните назначени за пазара дистрибутори.

За да бъде оторизиран един он-лайн магазин за територията на България, марките изискват първо да има физически магазин на територията на страната или в рамките на Европейската Икономическа общност (ЕС).

Оторизираните търговци следват само актуалните асортименти на марките и се ангажират пред производителите да не предлагат стари, негодни, отдавна излезли от производство продукти. Излезли от производство и годност продукти понякога се изкупуват  от неоторизирани търговци  и се продават на много ниски цени.

Най-голямата гаранция за оригиналност е главно произхода на продукта, фактът, че е закупен от оторизиран търговец.

ПРОДАЖБА НА ТЕСТЕРИ, МОСТРИ

Продажбата на тестери, мостри е забранена от марките. Мострите се дават безплатно, за да се пробват продуктите, а тестерите, за да се демонстрира техния аромат, текстура, цвят.

ОРИГИНАЛ ИЛИ ФАЛШИФИКАТ

При престижната парфюмерия е трудно да се разпознае фалшификата по външната опаковка. Тя най-често е картонена и може да бъде копирана напълно. Затова и ментетата са толкова разпространени. Основната разлика е във флакона и най-вече в самия аромат, в неговото качество, въздействие, трайност върху кожата. В престижните аромати се използват качествени и по-скъпи като стойност съставки: извлеци от растения, елексири, концентрати, които създават по-дълбоки усещания и остават на кожата с часове. При ментетата, ароматът може при първите нотки да наподобява оригинала, но се изпарява бързо, остава за кратко на кожата и най-вече няма истинско въздействие върху сетивата, каквото имат висококачествените оригинални парфюми. Цвета и консистенцията също може да са различни.

ДРАСТИЧНО НИСКИ ЦЕНИ

Извличането на качествени съставки и  производството на престижни аромати има по-висока стойност и затова има разлика в ценовите сегменти на ароматите. Престижните аромати, които най-често се фалшифицират са в най-високия ценови сегмент.

На европейския пазар няма твърди цени на дребно на ароматите, но когато те са закупени от оторизирани от парфюмните къщи търговци на дребно те се движат в определен ценови периметър.

Когато започнат да се предлагат с драстични отстъпки над 40, 50, 60% и повече, не като временна  промоция, а като постоянни цени за широки гами или целия асортимент, това може да е знак, че търговецът закупува стоките от неоторизирани източници, може да предлага не-оригинални, застояли или излезли от годност и мрежата продукти.

 

 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.