Очна линия

Филтри
на страница
Филтри
на страница

Изберете своята очна линия – тайната на изразителните очи.

Очната линия е истинска красота и must-have грим продуктът, който трябва да имате. Все пак тя помага да се подчертае най-изразителната част от лицето: очите ни, нали? Открийте подходящата очна линия на DOUGLAS.BG, с помощта на нашите съвети и препоръки.

Кой цвят очна линия е правилният?

Най-популярните цветове очни линии са класическото черно, мекият кафяв цвят и сивия антрацит. За да направите очите си оптически  по-големи, можете да използвате по-светли нюанси на долните мигли. За специални повод и когато искате да направите грима си по-ефектен, заложете на очни линии във вълнуващи металически тонове или ярки модерни цветове.

Кои са различните видове очна линия?

За разлика от плътния молив за очна линия, течната или гелообразна очна линия се нанасят с прецизна четчица. В зависимост от продукта, от една страна консистенцията варира от течна до гелообразна, а от друга страна четката може да бъде или по-нежна и гъвкава като очна линия писалка, или по-твърда като флумастер. В зависимост от това как ви е по-удобно да нанасяте очна линия и ефекта, който целите, може да изберете различни видове очна линия.

Класика в жанра: Очна линия писалка.

Така наречената очна линия тип флумастер е с твърд накрайник и е изключително лесна за използване. Предимствата на този тип очна линия е, че с нея по-трудно се греши, лесно се запълва равномерно с туш и не изисква допълнителни четки. Следователно поставянето на тази очна линия е подходящо и за начинаещи. Вариации като очна линия с печат или очна линия с ролер работят също толкова лесно. Можете да постигнете перфектна очна линия само с няколко движения на ръката. Резултатът е убедителен, благодарение на интензивния цвят и изразителния завършек. Съвет: очната линия писалка е по-лесна за нанасяне във формата, която искате, ако първо поставите малки точки по линията на миглите за ориентация. Накрая просто свържете тези точки и сте готови.

За креативните и прецизните: течна очна линия.

Течната и гелообразната очна линия, които се нанасят с отделна четка изискват малко повече практика, но са също толкова ефектни. С този тип очна линия можете по-лесно да определите колко наситен цвят искате и колко дебела трябва да бъде линията - дали прецизна или с изразително „крилце“. Съвет: с очна линия под формата на гел е най-добре да потопите върха на четката много леко, за да не попие твърде много от продукта. Първо нанесете очната линия само на външната третина на горния капак. След това завършете очната линия, като стигнете до вътрешния ъгъл и постепенно оформяте линията.

Алтернативи на очната линия.

Класическата очната линия ви се струва твърде силна за ежедневна употреба? Като алтернатива, може нанесете нежна очна линия, благодарение на четка и сенки за очи. Както пудрата за вежди, така и всички сенки за очи в избрания от вас цвят са подходящи за по-леко покритие. Нанасянето се извършва със специална четка за очна линия.

Нашият съвет: ето как да нанесете очната линия.

За да създадете красиви бадемови очи, следвайте следните стъпки - първо нанесете очната линия по горната линия на миглите. Издърпайте края на линията извън външния ъгъл на окото си, за да създадете изразително крило. Ако пък не искате  гримът да е твърде забележим, няма нужда да правите крилце извън линията. След това подчертайте долната линия на миглите, като съберете двете линии заедно във външния ъгъл на окото. Очите ви изглеждат по-големи, когато изтеглите очната линия много близо до горната подвижна линия на клепача. По този начин миглите изглеждат по-гъсти, а окото по-отворено. За да направите оптически окото още по-отворено, подчертайте долната линия с очна линия в бяло или бежово. Направете очната линия по-дълготрайна, като предварително нанесете основа за сенки върху подвижния клепач. Използването на водоустойчива очна линия също увеличава издръжливостта.

Купете очна линия онлайн на DOUGLAS.BG

Може да изберете правилната очна линия от уюта на дома си по всяко време в онлайн магазина DOUGLAS.BG. Нуждаете се от допълнителен съвет? В нашите парфюмерии ще се радваме да ви помогнем да намерите точната очна линия.

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.