Слънцезащита

Слънцезащита
Филтри
на страница
  1. Clarins Dry Touch Facial Sun Care UVA/UVB 50+
    Clarins Clarins Dry Touch Facial Sun Care UVA/UVB 50+ Слънцезащитен продукт
    ПЦД: Pcd Price 65,00 лв. 52,00 лв. Разлика: 13,00 лв.
Филтри
на страница

Купете слънцезащитен крем – за здрава и защитена кожа

Слънцезащитен крем - наслаждавайте се на слънцето край морето или в парка - какво по-хубаво от това? Но е добре известно, че слънцето и топлината върху кожата не предизвикват единствено чувство на щастие. За да може да защитите кожата си от ултравиолетовите лъчи и да се отпуснете на шезлонга без притеснения, на DOUGLAS.BG ще откриете слънцезащитни кремове, спрейове и много други от известни марки. Научете повече за слънцезащитата и намерете продукта, който ви подхожда.

По какъв начин слънцезащитните продукти ви предпазват от слънцето?

Дълго време само UVB лъчите се смятаха за вредни. Днес обаче е ясно, че UVA лъчите също предизвикват стареене на кожата и понякога дори могат да причиняват рак на кожата. Въпреки, че UVA лъчите са по-бедни на енергия, те проникват по-дълбоко в кожата. Добре е, че повечето слънцезащитни продукти в наши дни предлагат защита и от двата вида лъчения. Слънцезащитните продукти имат както физически, така и химичен ефект, които гарантират, че ултравиолетовите лъчи не увреждат кожата толкова лесно.

Физическата слънцезащита веднага се забелязва поради интензивния си бял цвят. Слънцезащитният филтър отразява падащите слънчеви лъчи – представете си го като огледало, което разпръсква падащата светлина. Това се основава на метални оксиди като цинк или титанов оксид. Има и химически UV филтри. Те се абсорбират в кожата, взаимодействат с нея и по този начин образуват защитен филм, който преобразува енергията на вредните UV лъчи в топлина.

Подходящият слънцезащитен фактор за вашия тип кожа

Докато някои от нас получават хубав загар само след няколко часа излагане на слънце, други не могат да се сдобият с тен дори след месец слънчеви бани. Това е така, защото всеки тип кожа произвежда различно количество меланин. Това е собственият защитен филм на тялото за кожата, който също е отговорен за цвета й. Слънчевите кремове се измерват по отношение на слънцезащитни фактори - от слънцезащитен фактор 5 до 50+. Слънцезащитният фактор, известен още като SPF, показва колко дълго кремът предпазва от слънцето.

Въпреки това, трябва да го избирате и според типа на кожата. Хората с много бяла и чувствителна кожа, склонна към бързо слънчево изгаряне, обикновено имат време за самозащита от 10 минути, след което UV лъчите имат увреждащ ефект. Типовете кожа, които са склонни да почерняват, вместо да изгарят бързо и не са много чувствителни, имат време за самозащита около 30 минути. Може да го изчислите -  разделете времето за самозащита на времето, което бихте искали да прекарате на слънце, и получавате минималния слънцезащитен фактор.

Пример: 300 минути (време за слънце): 10 минути (време за самозащита) = 30 (минимален SPF).

Изберете правилния за вас слънцезащитен крем

Слънцезащитните продукти на DOUGLAS.BG се предлагат в голямо разнообразие от видове. В зависимост от текстурата, те също се прилагат по различен начин.

  • Слънцезащитен крем. Той е известен със своята високоефективна слънцезащита. Една от причините за това е, че слънцезащитните кремове са по-мазни от другите продукти. Съставът гарантира, че защитните вещества работят по-добре. Мнозина ги използват предимно като слънцезащитен крем за лице.
  • Лосион за слънце. Известен още като слънчево мляко, този продукт има малко по-лека текстура от слънцезащитния крем и осигурява мощна хидратация. Благодарение на леката си формула, лосионът се разпределя лесно и затова е подходящ за цялото тяло.
  • Слънчево масло. Слънцезащитните масла са известни с лек блясък и интензивна грижа. Освен това, те са лесни и приятни за нанасяне и втриване. Особено през летните ваканции, когато кожата изсъхва бързо от плуване и слънчеви бани, маслото осигурява подхранващи липиди и влага.
  • Слънцезащитен гел. Слънцезащитният гел е идеален за по-мазна кожа. Леката текстура е едва забележима и бързо се абсорбира. В допълнение, гелът се отличава със своята водоустойчива консистенция при плуване или изпотяване. Мнозина също го намират за приятен продукт през лятото, защото леко се охлажда кожата.
  • Слънцезащитен спрей. Спрейовете за слънце са добър избор за лесно нанасяне. Те или съдържат особено лек слънцезащитен крем или прозрачна формула, направена от UV защита и липиди. Тъй като прозрачните слънцезащитни спрейове често могат да съдържат алкохол, те са по-подходящи за мазна и склонна към несъвършенства кожа, отколкото за суха и чувствителна.

За да поддържате надеждно слънцезащитата, най-добре е да подновявате нанасянето  на всеки 1-2 часа. В обедната жега е препоръчително да се задържите на приятно прохладната сянка. Кожата ви се нуждае от много влага и витамини винаги след слънчеви бани. Открийте нашите грижовни, охлаждащи и ароматни продукти за след слънце.

Купете слънцезащитни продукти онлайн на DOUGLAS.BG

Да си го признаем – никога няма да откажем да полежим на шезлонг до басейна, край морето или до езерото. Тази идилия се допълва още по-добре от слънцезащитните продукти, които предпазват кожата ви от вредните UV лъчи. Очаквайте здрава и добре поддържана кожа без изгаряния! Тъй като косата също е изложена на пряка слънчева светлина, най -добре е да използвате нашата слънцезащита за коса. Отделете време, за да разгледате богатата ни гама от продукти за красота и грижа, да откриете новости  и да поръчате слънцезащитни продукти бързо и лесно в онлайн магазина на DOUGLAS.BG!

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.