Фон дьо тен

Филтри
на страница
 1. Clarins Skin Illusion SPF 15 до -20%
  Clarins Clarins Skin Illusion SPF 15 Фон дьо тен флуид
  От 76,80 лв. Редовна цена 96,00 лв.
  Допълнителни цветове
 2. DIOR Forever Skin Glow до -20%
  Dior DIOR Forever Skin Glow Фон дьо тен флуид
  От 98,40 лв. Редовна цена 123,00 лв.
  Допълнителни цветове
 3. Clarins Everlasting Foundation до -20%
  Clarins Clarins Everlasting Foundation Фон дьо тен флуид
  ПЦД: Pcd Price 105,00 лв. От 84,00 лв. Редовна цена 105,00 лв. Разлика: 21,00 лв.
  Допълнителни цветове
 4. CLARINS BB Skin Detox Fluid SPF25 до -20%
  Clarins CLARINS BB Skin Detox Fluid SPF25 Оцветен крем
  От 68,00 лв. Редовна цена 85,00 лв.
  Допълнителни цветове
 5. IT COSMETICS CC+Nude Glow до -20%
  IT Cosmetics IT COSMETICS CC+Nude Glow Оцветен крем
  От 70,40 лв. Редовна цена 88,00 лв.
  Допълнителни цветове
Филтри
на страница

Купете фон дьо тен в онлайн магазина на DOUGLAS.BG - перфектната основа за всеки грим.

Правилната основа е от първостепенно значение на всеки грим. Зачервяване, хиперпигментация или кожни несъвършенства се прикриват, а тенът изглежда равномерен. В зависимост от вашия тип кожа и лични предпочитания, вече можете да избирате от голямо разнообразие от текстури, като например:

 • компактен фон дьо тен
 • кремообразен мус
 • фон дьо тен флуид
 • матиращ фон дьо тен
 • фон дьо тен под формата на стик

Фон дьо тен на DOUGLAS.BG - открийте подходящия нюанс.

За да откриете точния нюанс на вашия фон дьо тен, най-добре е да тествате продукта на дневна светлина директно върху лицето си – най-подходяща е областта на  долната челюстна кост, при прехода към врата. Ако избраният нюанс се слее почти невидимо с кожата, тогава той пасва идеално.

Как да нанасяте фон дьо тен?

Най-добре е да нанасяте фон дьо тен с подходящата за това четка или с нашумялите напоследък бюти блендери. Какъвто и похват да изберете, правилно е да нанасяте продукта, започвайки от центъра на лицето навън, защото зачервяването и разширените пори са склонни да се концентрират в областта на носа. Съвет: най-добре е да съчетавате употребата на фон дьо тен с основа за грим преди него и пудра след него – така гримът трае повече време, а кожата е матирана и не лъщи.

Често задавани въпроси.

Фон дьо тен и грим – едно и също ли е?

Двата термина често се използват синонимно в ежедневния език, въпреки че не означават едно и също нещо. Foundation е английската дума за «основа». Това е основен компонент на грима и се нанася върху лицето като основа преди нанасяне на грим. По този начин несъвършенствата се прикриват и тенът изглежда по-равномерен. Гримът, от друга страна, е сборният термин за цялата декоративна козметика, която се използва за гримиране на лицето. Понятието включва продукти като сенки за очи, очна линия, спирала, руж и червило.

открийте тук

Каква е разликата между фон дьо тен и коректор?

Терминът коректор идва от английския глагол „conceal“, което означава „да покрие“ или „да скрие“. Коректорът е покриващ крем, който скрива малки несъвършенства и неравности и обикновено се предлага в течна форма. За разлика от фон дьо тенa, коректорът се нанася само на определени места, а не по цялото лице. Коректор може да се използва за покриване на тъмни кръгове или пъпки.

открийте тук

Кое да нанесете първо - фон дьо тен или коректор?

Важно е да следвате реда, в който нанасяте фон дьо тена и коректора. Първо се нанася коректорът. Често срещана грешка е тъмните кръгове и несъвършенствата се покриват с коректор, след като се нанесе фон дьо тен. Понякога и само фон дьо тенът е достатъчен. Ако несъвършенствата или неравностите все още са видими, въпреки фон дьо тена, те могат да бъдат прикрити избирателно с коректор. По този начин ще спестите повече от продукта и ще си го ползвате по-дълго време.

открийте тук

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.