Основа за грим

Филтри
на страница
Филтри
на страница

Изберете своята основа за грим на DOUGLAS.BG – пътят към зашеметяващ и издръжлив грим.

Искате да направите грима си траен – заложете на праймер! И не само, благодарение на основата за грим за секунди може да скриете леко зачервяване, малки бръчици или разширени пори. Базата за грим в никакъв случай не е заместител на фон дьо тена - по-скоро полезно допълнение. В следващите редове ще ви разкажем за какво е подходящ праймерът за грим и как най-добре да го използвате.

Основа за грим - какво представлява всъщност?

Терминът „primer“ идва от английския глагол „to prime“, което може да се преведе като „запълване“ или „подготовка“. Известна също като „основа за грим“, базата е продукт, който предшества последващите продукти в макиажа за лице – фон дьо тен, пудра, руж и т.н. За разлика от фон дьо тена, обаче, основата за грим обикновено е прозрачна или съвсем леко оцветена. Тоест, праймерът за лице не притежава толкова покривен ефект като фон дьо тен или коректор, но преди всичко гарантира, че цялостно гримът ще издържи по-дълго и ще изглежда по-равномерно.

Основни функции на базата за грим:

  • Прави грима по-дълготраен.
  • Покрива бръчиците, фините линии и други несъвършенства.
  • Свива порите и изглажда тена.
  • Скрива зачервяванията и изравнява цвета на тена.

Тоест, ако искате да създадете дълготраен и изящен грим, задължително използвайте основа за лице. Това е тайната и на много гримьори.

Как да нанасяте правилно основата за грим?

Има различни версии на праймерите като основа за вашия грим, може да ги намерите под формата на стик, като мус в тубичка, като серум с помпичка или пипета, или дори като спрей. Праймерите са много лесни за нанасяне и интегриране във вашата beauty рутинa.:

  • Стъпка 1 - Подгответе кожата си: първо почистете кожата си и след това нанесете дневния си крем като последна стъпка от вашата рутинна грижа, както правите обикновено. Масажирайте лицето внимателно с върховете на пръстите си и изчакайте няколко минути, докато кремът попие, преди да нанесете основата за лице.
  • Стъпка 2 - Употреба на основата за грим: нанесете малко количество праймер за грим върху цялото лице. За да направите това, започнете от Т-зоната и след това се придвижвайте нагоре и встрани, докато цялата кожа бъде покрита. Ако е необходимо, масажирайте базата за грим с кръгови движения. След като се абсорбира, можете да продължите както обикновено с фон дьо тен, коректор и другите продукти, които обичайно използвате. Ако искате да сте в тренда “no make up make up” или се стремите към ежедневна визия, може да носите праймера за лице и самостоятелно.

Основа за грим на околоочната зона и устните.

В допълнение към основите за кожата на лицето има специални праймери за околоочната зона и устните. По този начин гримът за очи и червилото също могат да бъдат по-дълготрайни: базите за очи са подходящи както за клепача, така и за чувствителната зона под очите. Те предотвратяват бързото размазване или роненето на молива и сенките за очи. Освен това, цветът на сенките ви изглежда много по-интензивен с праймер. Същото се отнася и за червилото: базата за устни оптимално подготвя кожата за цвета. Основата за червило, нанесена преди него, предотвратява наслояването му във фините линии на устните или размазването му отвъд краищата на устните. На DOUGLAS.BG ще откриете идеалната основа за всяка област на лицето.

Купете основи за грим онлайн на DOUGLAS.BG - открийте нашата широка гама от продукти.

Основата за лице скрива неравностите и прави грима по-дълготраен. Много различни праймери ви очакват в онлайн магазина на DOUGLAS - някои се предлагат под формата на стикове, други като серуми с пипета или помпа, а трети като оцветени кремове. Поръчайте своята основа за лице от DOUGLAS.BG от  уюта на вашия дом.

© 2023 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.