Маникюр

Маникюр
Филтри
на страница
 1. Douglas Nails Stay and Care Gel Nail Polish
  Douglas Nails Douglas Nails Stay and Care Gel Nail Polish Гел лак
  ПЦД: Pcd Price 13,90 лв. От 9,73 лв. Разлика: 4,17 лв.
  Допълнителни цветове
 2. Douglas Nail Polish Timeless
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Timeless Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 7,90 лв. От 5,53 лв. Разлика: 2,37 лв.
  Допълнителни цветове
 3. Douglas Nail Polish Nude
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Nude Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 7,90 лв. От 5,53 лв. Разлика: 2,37 лв.
  Допълнителни цветове
 4. DOUGLAS Nails Polish Up to 6 Days
  Douglas Nails DOUGLAS Nails Polish Up to 6 Days Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 8,49 лв. От 5,94 лв. Разлика: 2,55 лв.
  Допълнителни цветове
 5. ESSENCE Gel Nail Нов
  Essence ESSENCE Gel Nail Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 3,19 лв. От 2,23 лв. Разлика: 0,96 лв.
  Допълнителни цветове
 6. Douglas Time Reverse
  Douglas Nails Douglas Time Reverse База за нокти
  ПЦД: Pcd Price 14,99 лв. 10,49 лв. Разлика: 4,50 лв.
 7. Douglas All In One 2 In 1 Coat
  Douglas Nails Douglas All In One 2 In 1 Coat Топ лак
  ПЦД: Pcd Price 13,90 лв. 9,73 лв. Разлика: 4,17 лв.
 8. Douglas Nail Polish Bold
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Bold Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 7,90 лв. От 5,53 лв. Разлика: 2,37 лв.
  Допълнителни цветове
 9. Douglas Nail Polish Metallic
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Metallic Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 10,99 лв. От 7,69 лв. Разлика: 3,30 лв.
  Допълнителни цветове
 10. Douglas Nail Polish Glitter
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Glitter Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 10,99 лв. От 7,69 лв. Разлика: 3,30 лв.
  Допълнителни цветове
 11. Douglas Nail Polish Glow
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Glow Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 10,99 лв. От 7,69 лв. Разлика: 3,30 лв.
  Допълнителни цветове
 12. Douglas Nail Polish Pastel
  Douglas Nails Douglas Nail Polish Pastel Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 7,90 лв. От 5,53 лв. Разлика: 2,37 лв.
  Допълнителни цветове
 13. Douglas Base Coat
  Douglas Nails Douglas Base Coat База за нокти
  ПЦД: Pcd Price 14,99 лв. 10,49 лв. Разлика: 4,50 лв.
 14. OPI Nail Polish
  Opi OPI Nail Polish Лак за нокти
  ПЦД: Pcd Price 21,70 лв. От 15,19 лв. Разлика: 6,51 лв.
  Допълнителни цветове
Филтри
на страница

Инструкции за красив маникюр

Искате ли красиви нокти, без да се налага непрекъснато да тичате на маникюр? Няма проблем! Подготвили сме най-важните стъпки за вас. С подходящите съвети, инструменти и продукти за грижа, можете сами да направите маникюра си. Създайте вашата рутинна грижа за ноктите у дома и бъдете винаги с привличащ погледите маникюр!

Стъпка по стъпка към мечтания маникюр

Стъпка 1: Почистване

Всеки маникюр започва с цялостно почистване на ръцете и ноктите. Първо измийте ръцете си и използвайте лакочистител, ако е необходимо. Най-добре е да изберете мек сапун за ръце и нежен лакочистител и винаги да втривате от корена до върха на нокътя. Това ще предотврати попадането на дразнещи кожата остатъци от лак под кожичките.

Стъпка 2: Вана за нокти

Бързата баня е идеална, за да подготвите ноктите си за маникюр. Просто пригответе малка купа с топла вода и накиснете ръцете си в нея за около пет до десет минути. Ако имате под ръка масло за нокти, можете да добавите няколко капки към водата. Това прави кожата особено еластична и лесна за последващи процедури.

Стъпка 3: Премахване на кутикулите

След това идва ред на кутикулите: извадете пръчица от дърво или инстумент за прибиране на кутикули и го използвайте, за да отстраните фината кожа в основата на нокътя си. Не се получава така, както си го представяхте? Понякога използването на кръгови движения за разхлабване на кутикулите може да помогне. Съществуват и така наречените средства за премахване на кутикули. Това са специални течности, които омекотяват кожичките ви, а после се махат лесно с помощта на кърпичка.  

Съвет: Работете върху разкъсани или изпъкнали кожички с ножица за кутикули. Защо не трябва да използвате конвенционални ножици за нокти за това? Ако искате изпробвайте, но и само бързо ще се уверите, че не са подходящи за тази процедура. Специалните ножици за кутикули стоят удобно в ръката и ви позволяват внимателно да ги изрежете. Разбира се, тази стъпка изисква най-много практика. Но не се притеснявайте: ако си правите сами маникюра по-често, тази стъпка скоро ще ви бъде лесна.

Стъпка 4: Скъсете ноктите и оформете в желаната форма

Най-добрият начин за скъсяване на ноктите е с фина пила за нокти. Ако ноктите ви вече са много дълги, първо ги изрежете по-къси с ножица за нокти и след това работете върху тях с пилата. Винаги се уверявайте, че изпилвате само в една посока и отвън навътре. В противен случай ще загрубите върха на нокътя, което ще накара ноктите ви да се цепят по-бързо.

Стъпка 5: Пилинг на ръцете

Сега е моментът да освободите ръцете и ноктите си от мъртвата кожа. За това е подходящ пилинг за ръце - нежно масажира и работи като фин лак. Освен това много пилинги са формулирани по такъв начин, че да снабдяват ръцете с ценни хранителни вещества. След като постоите малко с него, трябва само да го изплакнете с вода и можете да се насладите на кадифено меки ръце.

Съвет: след тази стъпка може да минете ноктите с фина пила за полиране и да поддържате естествения им.

Стъпка 6: Лак за нокти

Ако искате да придадете на ноктите си естествен, добре поддържан вид, просто нанесете прозрачен лак. Искате ли малко цвят? Чудесно! При това положение, нанесете база на нокти преди основния цвят – тя предпазва ноктите ви от обезцветяване. След като изсъхне, е време за лак - започнете с лака в средата на нокътя и след това лакирайте страните. Важно: запазете малка площ върху кутикулите. Това ще предотврати протичането на боята върху нокътното легло. След като лакът изсъхне, можете да нанесете топ лак. Той предпазва вашия маникюр от драскотини и ви дава блестящ завършек.

Съвет: Обичате да си правите рисунки на вашия маникюр, но допускате дребни грешчици? Можете лесно да ги компенсирате с коригираща писалка. Благодарение на финия апликатор, те могат да се използват и за местата, на които сте „излезли“ от площта на нокътя. Нямате писалка за маникюр под ръка? Накиснете памучен тампон във вашето средство за отстраняване на лак. Не е толкова прецизно, но ви помага да отстраните малките дефекти на лака.

Стъпка 7: Грижа

Грижата е от съществено значение за красивите ръце и нокти. Когато правите маникюра си, помислете за богата финална грижа. За да хидратирате интензивно ръцете си, масажирайте кожичките си с малко масло за нокти. Като алтернатива можете да използвате подхранващ крем за ръце.

Съвет: Овлажнявайте ръцете си редовно. Независимо дали с масло за нокти, крем за ръце или маска за ръце - хидратиращата грижа трябва да бъде неизменна част от вашата ежедневна beauty рутина.

© 2022 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.