Маникюр

Филтри
на страница
  1. КОМПЛЕКТ DOUGLAS Christmas 2023 Must Have Nail Polishes
    Douglas Nails КОМПЛЕКТ DOUGLAS Christmas 2023 Must Have Nail Polishes Лак за нокти
    ПЦД: Pcd Price 23,99 лв. 16,79 лв. Разлика: 7,20 лв.
  2. КОМПЛЕКТ DOUGLAS Christmas 2023Favorite Nail Polishes To Go
    Douglas Nails КОМПЛЕКТ DOUGLAS Christmas 2023Favorite Nail Polishes To Go Лак за нокти
    ПЦД: Pcd Price 53,99 лв. 37,79 лв. Разлика: 16,20 лв.
Филтри
на страница

Инструкции за красив маникюр

Искате ли красиви нокти, без да се налага непрекъснато да тичате на маникюр? Няма проблем! Подготвили сме най-важните стъпки за вас. С подходящите съвети, инструменти и продукти за грижа, можете сами да направите маникюра си. Създайте вашата рутинна грижа за ноктите у дома и бъдете винаги с привличащ погледите маникюр!

Стъпка по стъпка към мечтания маникюр

Стъпка 1: Почистване

Всеки маникюр започва с цялостно почистване на ръцете и ноктите. Първо измийте ръцете си и използвайте лакочистител, ако е необходимо. Най-добре е да изберете мек сапун за ръце и нежен лакочистител и винаги да втривате от корена до върха на нокътя. Това ще предотврати попадането на дразнещи кожата остатъци от лак под кожичките.

Стъпка 2: Вана за нокти

Бързата баня е идеална, за да подготвите ноктите си за маникюр. Просто пригответе малка купа с топла вода и накиснете ръцете си в нея за около пет до десет минути. Ако имате под ръка масло за нокти, можете да добавите няколко капки към водата. Това прави кожата особено еластична и лесна за последващи процедури.

Стъпка 3: Премахване на кутикулите

След това идва ред на кутикулите: извадете пръчица от дърво или инстумент за прибиране на кутикули и го използвайте, за да отстраните фината кожа в основата на нокътя си. Не се получава така, както си го представяхте? Понякога използването на кръгови движения за разхлабване на кутикулите може да помогне. Съществуват и така наречените средства за премахване на кутикули. Това са специални течности, които омекотяват кожичките ви, а после се махат лесно с помощта на кърпичка.  

Съвет: Работете върху разкъсани или изпъкнали кожички с ножица за кутикули. Защо не трябва да използвате конвенционални ножици за нокти за това? Ако искате изпробвайте, но и само бързо ще се уверите, че не са подходящи за тази процедура. Специалните ножици за кутикули стоят удобно в ръката и ви позволяват внимателно да ги изрежете. Разбира се, тази стъпка изисква най-много практика. Но не се притеснявайте: ако си правите сами маникюра по-често, тази стъпка скоро ще ви бъде лесна.

Стъпка 4: Скъсете ноктите и оформете в желаната форма

Най-добрият начин за скъсяване на ноктите е с фина пила за нокти. Ако ноктите ви вече са много дълги, първо ги изрежете по-къси с ножица за нокти и след това работете върху тях с пилата. Винаги се уверявайте, че изпилвате само в една посока и отвън навътре. В противен случай ще загрубите върха на нокътя, което ще накара ноктите ви да се цепят по-бързо.

Стъпка 5: Пилинг на ръцете

Сега е моментът да освободите ръцете и ноктите си от мъртвата кожа. За това е подходящ пилинг за ръце - нежно масажира и работи като фин лак. Освен това много пилинги са формулирани по такъв начин, че да снабдяват ръцете с ценни хранителни вещества. След като постоите малко с него, трябва само да го изплакнете с вода и можете да се насладите на кадифено меки ръце.

Съвет: след тази стъпка може да минете ноктите с фина пила за полиране и да поддържате естествения им.

Стъпка 6: Лак за нокти

Ако искате да придадете на ноктите си естествен, добре поддържан вид, просто нанесете прозрачен лак. Искате ли малко цвят? Чудесно! При това положение, нанесете база на нокти преди основния цвят – тя предпазва ноктите ви от обезцветяване. След като изсъхне, е време за лак - започнете с лака в средата на нокътя и след това лакирайте страните. Важно: запазете малка площ върху кутикулите. Това ще предотврати протичането на боята върху нокътното легло. След като лакът изсъхне, можете да нанесете топ лак. Той предпазва вашия маникюр от драскотини и ви дава блестящ завършек.

Съвет: Обичате да си правите рисунки на вашия маникюр, но допускате дребни грешчици? Можете лесно да ги компенсирате с коригираща писалка. Благодарение на финия апликатор, те могат да се използват и за местата, на които сте „излезли“ от площта на нокътя. Нямате писалка за маникюр под ръка? Накиснете памучен тампон във вашето средство за отстраняване на лак. Не е толкова прецизно, но ви помага да отстраните малките дефекти на лака.

Стъпка 7: Грижа

Грижата е от съществено значение за красивите ръце и нокти. Когато правите маникюра си, помислете за богата финална грижа. За да хидратирате интензивно ръцете си, масажирайте кожичките си с малко масло за нокти. Като алтернатива можете да използвате подхранващ крем за ръце.

Съвет: Овлажнявайте ръцете си редовно. Независимо дали с масло за нокти, крем за ръце или маска за ръце - хидратиращата грижа трябва да бъде неизменна част от вашата ежедневна beauty рутина.

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.