Топ идеи за дамски аромати за лятото

Топ идеи за дамски аромати за лятото

С какъв аромат свързвате лятото? Акватичен ли е като морски бриз, цитрусов като портокаловите дръвчета в Италия или цветен като цъфнала градина? Намерете точното ухание на вашето лято, според своето собствено усещане!

Аромати за морето

Те напомнят за почивка на море: парфюми със свежи, водни нотки ви карат да мечтаете за далечни океани.

Избягайте от ежедневието си, като се потопите в бурния океан с DAVIDOFF COOL WATER WOMAN OCEANIC EDITION 

Аромат, който е идеален за всеки повод. Зашеметяващ искрящ акорд на роза обгръща солените свежи нотки дървесина – красив аромат, който привлича много комплименти. Изключителна флорално-дървесна тоалетна вода, представена в елегантен и хипнотизиращ стъклен флакон в океанско синьо, която ще събуди всичките ви сетива.

Свежестта, силата и ободряващо усещане на морския бриз с DOUGLAS HOME SPA SEATHALASSO SHOWER FOAM 

Гамата на Home spa осигурява перфектна синергия между етеричните масла на ароматите и естествените съставки за красота. Душ пяната Seathalasso, обогатена с етерично масло от бергамот и морски минерали, при контакт с вода се превръща в гладка и кремообразна пяна, оставяйки кожата ви чиста и копринено гладка. Ароматът на Seathalasso е комбинация от жасмин, люляк и портокалов цвят, с нотки на бял мускус и кедър за ободряващи и свежи моменти.

Цитрусови аромати за лятото

Чудесна порция свежест: ароматите с цитрусови нотки като портокал или лайм са чудесни за горещите дни.

Жизнен, тропически, цветен - CALVIN KLEIN ETERNITY REFLECTIONS FOR WOMEN 

Парфюмната вода Calvin Klein Eternity Reflections за жени е енергичен плодово-цветен аромат, който се отваря със сочна круша и искрящи цитрусови нотки на червен портокал. Жасмин абсолют добавя интензивно цветен и топъл аспект в сърцето на този красив аромат, който се слива безпроблемно със сандалово дърво за енергично, но деликатно усещане. Eternity Reflections Eau de Parfum за жени е веган парфюм, формулиран с естествено получен алкохол и 94,4% съставки от естествен произход.

Парфюмна вода, която ви връща към живота DOUGLAS BEAUTIFUL STORIES LIVE THE MOMENT 

Парфюмната вода Live The Moment е един от уникалните аромати от колекцията Beautiful Stories на Douglas, замислена като манифест за взаимоотношенията между човека и природата. Да живеем в хармония със себе си и света около нас - това е посланието на свежата и дървесна парфюмна вода Live The Moment. Поемайки дълбоко въздух, върховите нотки ви пренасят в Италия с бергамот и мандарина. В средните нотки комбинацията от масло от ябълка и масло от розмарин от Северна Африка прославят природата в целия й блясък. В базовите нотки индонезийското пачули и кедровото дърво излъчват своите съблазнителни аромати.

Дървесни аромати за лятото

В съчетание със смоли, подправки или цветя, разнообразните дървесни нотки създават усещане за екзотично пътешествие.

Амброво-дървесният аромат от TOM FORD SOLEIL DE FEU 

Вдъхновен от бронзовите окраски на огнения залез, новият Soleil De Feu улавя горещата чувственост с акорд тубероза, топъл амбър и екзотично сандалово дърво.

Тъмен, дървесен и съблазнителен аромат от EILISH NO. 2 BY BILLIE EILISH EAU DE PARFUM 

Billie Eilish доказва, че когато се сблъскат два свята – ауралистичния и обонятелния, резултатите са просто хипнотизиращи. След глобалната прегръдка към нейния първи аромат Eilish през 2022 г., Били беше вдъхновена да изследва други аспекти на любовта си към ароматите със следващото си творение - знойният дървесно-флорален Eilish.

Eilish No.2 е тъмен, дървесен и съблазнителен аромат, включващ нотки на ябълков цвят, диви росни макови цветя и пало санто.

Какво представлява ароматната пирамида?

Сигурно често сте забелязвали, че ароматът може да се промени с течение на времето върху кожата ви. Това се дължи на факта, че повечето аромати се състоят от три етапи на развитие,  които плавно преминават един към друг: връх, сърцевина и база.

След напръскване първо усещате връхните нотки, които обичайно са леки и свежи.

Във втората фаза на аромата, със сърдечните нотки, се усещат цветните нюанси, които се разгръщат.

Ароматът завършва с базовите нотки,  които обикновено се състоят от топли, дървесни ухания, които са най-дълготрайни. 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.