BOUCHERON COLLECTION ROSE D’ISPARTA

BOUCHERON COLLECTION ROSE D’ISPARTA

История

Диаманти с невиждана чистота, магнетични смарагди, едри рубини. Скъпоценните камъни на Boucheron са наистина изключителни, защото Къщата винаги е „ловувала“ съкровищата си до четирите края на света. От диви земи до забравени градове, историческата Къща от Place Vendôme винаги се оглежда за редки камъни, за да подчертае разкоша им и да разкаже изключителните им приказки. Тази безспирна мисия, това изкуство на пътуването, и, разбира се, скъпоценните камъни със специалната си аура, са вдъхновението за Boucheron Parfums, La Collection.

Олфактивните пътешествия разказват историята как тези изключителни сурови съставки са открити и после фасетирани като скъпоценни камъни, за да уловят характера на всяка от дестинациите. От Ангкор до Картаген, от Сиракуза до Александрия...и сега до Ъспарта, емблематична в Турция, земята на турската роза, една от най-скъпоценните съставки в света...

Дестинация

Разположен между езерата Бурдур и Еирдир, този град дължи репутацията си на изобилието от рози, които растат в градините, но и по терасовидните полета. Планините пазят от твърде студените или горещи въздушни течения. Там наричат розите « летни дамаскини ».

По склоновете на Ъспарта в Турция расте цветето, от което се добива една от най-благородните и редки съставки в селективната парфюмерия : есенцията от турска роза.

Деликатно цвете, което разкрива пълния си потенциал, когато се набере по зазоряване и в полуцъфтеж.

Розата е задължителна във висшата парфюмерия и тук имаме чувствена роза в комбинация с най-качествени други съставки.

Това гарантира уникална и незабравима следа.

 

Аромат

Соня Констант* е обсебена от необичайните съставки, които избира заради изтънчеността, разпознаваемостта и качеството им. Всички тези качества я водят и за това изключително творение..

Когато пътувам винаги се оглеждам за най-благородните и редки съставки, точно както Maison Boucheron.

Соня Констант, парфюмерист на Givaudan*

Тази „лятна“ роза, позната още като роза дамаскина, е категорично най-качествената роза в парфюмерията. Ароматът й е толкова многостранен, че сам по себе си е като завършен парфюм. Соня Констант работи само по една формула, преди да намери правилния баланс за Rose d’Isparta. „Носът“ на Givaudan(Живодан) обяснява: "Опитах се да подобря всяка фасета на тази пищна роза и да я оформя като истински диамантер. За връхните нотки избрах прясно отрязан джинджифил, който споделя главната роля с цветето, и сомалийски тамян, за да разкрия амброви фасети. За сърцето постигнах ефект на венчелистчета – като на самата роза – подчертани от намек за глог и фрезия и аура от подправки: канела и шафран. Междувременно базата предрича пристрастяване с амброви нотки и сладостта на ванилия и зърна тонка. Мускусен „гръбнак“ минава от върха до базата, за да свърже елементите на тази вълшебна смес."

Флаконът на La Collection не е просто бутилка, а талисман. Закръглената му форма контрастира с тежкото стъкло, което го прави удоволствие в ръката. Течността на всеки парфюм е в цвят, близък до този, който си представяме, че носи основната му съставка. Тук, пастелното розово напомня за венчелистчетата на цветето. Шикозният цвят се появява на релефната панделка, която играе ролята на дръжка за кутията-чекмедже. Скъпоценният флакон носи злато и бяло върху себе си.

Например, минималистичната метална „табела“ носи името, докато златното около гърлото напомня за double gadroon, емблематичен за Maison Boucheron. Знак за абсолютен лукс, капачката, която пресъздава перфектен мрамор, е корона на флакона за идеална хармония.

Продукти от статията

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.