6 ЮЛИ – МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ЦЕЛУВКАТА

6 ЮЛИ – МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ЦЕЛУВКАТА

Днес празнуваме Межународния ден на ЦЕЛУВКАТА! Но искате ли да знаете откъде произлиза той? Ако се върнем назад във времето, можем да благодарим на римляните. Те описват целувката в три форми: оскулум (приятелска по бузата), базиум (любовна целувка по устните) и савиум (най-страстната целувка). В римското общество кога, къде и как целувате някого е бил важен показател за социален статус.

Терминът „френска целувка“ се предполага, че е измислен от американски и британски военнослужещи във Франция по време на Първата световна война, които забелязват, че галските жени са по-отворени към използването на страстната техника от техните сънародници. Тоест, въпреки че французите очевидно не са били първите хора, които се измислили „френската целувка“, е редно да им се припише заслугата за това. Любопитен факт е, че французите всъщност не са имали конкретна дума за прословутата целувка доскоро. Глаголът galocher, в буквален превод - „целувка с език“, е добавен към популярния, но неофициален френски речник, Le Petit Robert, през 2014 г. В днешно време френската целувка е толкова популярна, че екип от японски изследователи наскоро са изобретили френска машина за целуване, в която двойки, които са разделени, могат да се свържат чрез подобни на сламка устройства, които работят чрез компютър.

Самият Международен ден на целувката чества не само страстната целувка с вашата половинка, но и сближаването на хората като цяло. Избрахме да ви покажем различните типове целувки и да ви предложим най-подходящите цветове и текстури за тях. Как ви се целува днес?

Страстната целувка

За една страстна и дълга целувки е най-подходящо класическо червено червило. Изберете такова с кадифена текстура и дълготраен ефект 

Нашите любимци: GUERLAIN ROUGE G LUXURIOUS VELVET  
Червилото съчетава изключителна мекота и дълготрайност (16 часа). Неговата наситена с пигменти кадифена формула се плъзга без усилие по устните и дава максимален комфорт. Новият елегантен и модерен дизайн предлага прецизно и плътно покритие. Това ексклузивно матово червило се предлага в 15 интензивни и дълбоко наситени нюанса. За пръв път капачките на Rouge G са облечени в материи, носещи вечните десени на парижкия гардероб; хаундстуут, туид, шеврон и други.

SMASHBOX BE LEGENDARY PRIME & PLUSH LIPSTICK 
Легендарният цвят се среща с легендарната грижа. Кремообразно, обогатено с пептиди червило с емблематичния Smashbox Primer Oil Complex за гладък цвят и подсилващи хидратацията серамиди, които ви даряват с кадифено меки устни.

Като на кино

Холивуд ви зове! Копнеете ли за истинска целувка – като на кино? Въоръжете се с хидратиращо и дълготрайно червило и си намерете подходящия партньор.

Нашите любимци: SISLEY PHYTO-ROUGE SHINE  
Многофункционалното червило Phyto-Rouge Shine придава цвят и блясък, като същевременно се грижи за кожата на устните. Екстрактът от падина павоника, една от основните хидратиращи активни съставки на Sisley, стимулира синтеза на хиалуронова киселина и създава мигновен ефект на плътност. Комплексът Hydrobooster съдържа подхранващи и хидратиращи активни съставки и осигурява грижа за устните, подобно на балсам. Микросфери, съдържащи конджак глюкоманан и хиалуронова киселина подпомагат хидратацията на устните. Меката и кремообразна текстура се разтапя в кожата, за да осигури изключителен комфорт и ефект на “влажни устни”. Безупречно се плъзга и прилепва перфектно към устните, като ги прави по-копринени и по-меки при многократно нанасяне.

DOUGLAS ABSOLUTE SATIN LIPSTICK
Новото сатенено червило от DOUGLAS е с ултрапигментирана и комфортна формула. Нелепкавата му текстура се грижи за устните ви, като същевременно предлага сатенен и сияен финиш. Absolute Satin хидратира устните ви благодарение на естественият екстракт от малина. Новото червило се предлага в премиум гилза от цветен алуминий с магнитно затваряне и гравирано логото на DOUGLAS.

Ваканционната целувка

За феноменални целувки на плажа! Всичко, от което се нуждаете за перфектната плажна целувка е малко светлина и гланц за устни, който ги прави обемни и с още повече блясък. Готови ли сте за романтична снимка на брега?

Нашите любимци: DOUGLAS LIP VOLUMIZING GLOSS  
С нова високоефективна формула Lip Volumizing придава + 17% обем на устните ви! Неговата мека текстура ги обгръща в мек и тънък филм, осигуряващ невероятен комфорт и безкраен блясък. Обогатен е с хиалуронова киселина - устните моментално стават по-пълни и подхранени.

CLARINS LIP COMFORT OIL SHIMMER
Блестящото масло за устни осигурява интензивен цвят и 3D блясък, благодарение на комбинцията от наситени пигменти и блестящи частици - устните ви са видимо по-обемни и красиви. И всичко това не е за сметка на грижата - трио растителни масла (лешник, жожоба и макадамия) подхранва, придава комфорт и защитава устните ви.

Още червила за нежна ваканция:

Уикенд целувката

В неделя сутрин е толкова спокойно и уютно! Потънете в прегръдките на любимия с балсам за устни, който хидратира, омекотява и издържа цял ден.

Нашите любимци: TONY MOLY MAGIC FOOD MINI PEACH LIP BALM  
Този симпатичен балсам за устни с формата на прасковка има изключително овлажняващо и успокояващо действие. С леката текстура и кремообразната си формула той се разтапя върху устните за дълготраен ефект на хидратация. Вкусният аромат е допълнен и от слънцезащитен фактор SPF 15.

ESTEE LAUDER PURE COLOR REVITALIZING CRYSTAL BALM
Истински цвят. Истинска грижа. Повишете енергията си. Придайте цвят на устните си, грижейки се за тях. Лек сияен цвят, повишаващ настроението, подхождащ на всеки тен и допълващ естествената красота. Съдържа 92% естествено извлечени съставки. Вдъхновен от мощната енергия на кристалите, балсамът ревитализира устните с изпълваща хидратация през целия ден. Открийте своята сила, вдъхновена от кристалите.

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.