Ние ги обичаме – обикнете ги и вие! Съставките, които и косата, и кожата обичат!

Ние ги обичаме  – обикнете ги и вие! Съставките, които и косата, и кожата обичат!

Има едни малки помощници, които са добре познати с мощното си и безотказно действие. Те са толкова полезни и успешно доказали се при грижата за кожата, че козметичните брандове са ги пренесли и при грижата за косата. Но кои са те и какво всъщност правят? Разкриваме ви сега!

 

AHA киселина

AHA е алфахидрокси киселина, която е известна със своите почистващи, ексфолиращи и възстановяващи свойства. Използвана при грижата за коса, тя заздравява отслабените връзки в косата.

Шампоан за увредена коса с концентрирана формула REDKEN ACIDIC BONDING CONCENTRATE SHAMPOO FOR DAMAGED HAIR 

Съдържа концентриран комплекс за защита връзките на косъма, който заздравява отслабените връзки във вътрешността му и прави косата по-силна. Този изключително плътен и луксозен шампоан осигурява оптимално възстановяване, интензивно подхранване и защита от избледняване на цвета на косата.

Хиалуронова киселина

Тя е молекула от семейството на гликозаминогликаните и хидратиращо вещество, което се съдържа в тялото ни. Способна е да се свърже с големи количества вода и така поддържа кожата ни стегната и еластична, като гарантира образуването на нови колагенови и еластични влакна.

Хидратиращ крем с гел текстура DERMACOSMETICS DR. SUSANNE VON SCHMIEDEBERG HYALURONIC ANTI-A.G.E. GEL CREAM 

Съдържа 10 различни вида хиалуронова киселина, които се натрупват в горните слоеве на кожата и осигуряват незабавен и дълготраен хидратиращ и изпълващ ефект. Този ефект се поддържа от хидро-трипептид, който стимулира собственото производство на хиалуронова киселина в кожата. Екстракт от средиземноморски хелихризум активира образуването на собствени депа за влага в кожата за дълготрайна хидратация на кожата. Активната съставка L-Carnosine намалява A.G.E.s (Advanced Glycation Endproducts), които са отговорни за гликацията на кожата и по този начин забавя процеса на стареене.

Серамиди

Това са липиди/мазнини - съединения на мастна киселина и сфингосин, които са основна част от клетъчната мембрана в кожата. За съжаление, с възрастта количеството им намалява - след като навършим 40-годишна възраст, производството им спира.

Възстановяваща маска за коса с 97% естествени съставки DOUGLAS SALON HAIR REPAIR&SMOOTH NOURISHING HAIR MASK 

Получете професионална грижа за косата направо в дома си с подхранващата маска Repair & Smooth от линията Salon Hair - формулата помага за интензивно подхранване на сухата и увредена коса от дължините до върховете, а аргановото масло и серамидите подобряват вида на всеки отделен кичур. След нанасянето на разтапящата се текстура, косата е снабдена с хранителни вещества до 48 часа и е отлично защитена от накъсване на косъма. В комбинация с шампоана и балсама Repair & Smooth маската напълно подобрява структурата на косата.

Сквалан

Скваланът е рафинирано овлажняващо масло със структура на молекулата, близка до тази на липидите в човешката кожа - абсорбира се лесно и не оставя мазни остатъци. Най-често намира приложение в овлажняващите продукти заради способността си да  подсилва водно-липидната бариера и да запазва влагата за дълго време.

Хидратиращ крем, който има съставки против стареене на кожата IT COSMETICS CONFIDENCE IN A CREAM 

Кремът подсилва кожната бариера с 3% сквалан и серамиди и видимо прави кожата да изглежда по-млада като намалява бръчките, придава плътност и допълнителен блясък.

Салицилова киселина

Тя принадлежи към групата на BHA (бетахидрокси) киселините и е невероятен помощник при почистването – действа протововъзпалително и регулира отделянето на твърде голямо количество себум.

Избистряща маска за лице ONE.TWO.FREE AHA + PHA CLARIFYING FACIAL MASK

Маската ексфолира и премахва мъртвите кожни клетки. Формулата й съдържа 25% AHA (гликолова и бадемова киселина), 3% PHA ( глюконолактон - една от най-нежните киселини) и 1% BHA (салицилова киселина). В допълнение, маската възвръща блясъка и равномерния тен, а ферментиралите ензими от нар придават на кожата ви естествено сияние! Маската е подходяща за всеки тип кожа и е перфектният акцент в грижата, особено за мазна кожа и кожа с петна.

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.