22 АПРИЛ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

22 АПРИЛ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

На 22 април честваме Световния ден на Земята. Нека да покажем любовта си към планетата, на която живеем и да бъдем част от промяната. Ще си кажете – това няма как да стане, защото само един човек промяна не прави. Сега си представете, че 7 милиарда души си кажат абсолютно същото нещо. Ако всеки един от нас направи по една дори и  малка стъпка към подобряване на навиците си, заедно ние ще постигнем огромна промяна. Търсете устойчиви и еко продукти, които да са добри както за вас, така и за планетата.

Направихме списък с нещата, за които трябва да гледаме и продуктите, които трябва да избираме.

Продукти с нулев отпадък

Замърсяването с пластмаса създава проблеми и за човека, и за цялата екосистема. Ограничете потреблението, рециклирайки и използвайте многократно даден продукт – това са прости ежедневни дейности, които могат да предизвикат промяна. Например – вместо да купувате един и същи продукт всеки път, взимайте си пълнители.

GIORGIO ARMANI MY WAY REFILL 

My Way е аромат на изживяванията на широко-скроената, любознателна и автентична жена. Тази, която винаги е готова да разшири хоризонтите си с нови преживявания по целия свят. Този дамски аромат е създаден от устойчиво извлечени съставки. Можем да открием комбинация от бергамот и портокалов цвят от Египет във връхните нотки, ярък цветен букет от тубероза и жасмин от Индия в сърцето на аромата. А в базовите нотки срещаме кедър от Вирджиния, чувствена ванилия от Мадагаскар и бял мускус. Всеки размер на MY WAY – 30 мл, 50 мл или 90 мл - е проектиран така, че да може да се презарежда чрез рефил от 150 мл.

Още refill продукти:
  1. HAAN Hand Refill Citrus Noon
    Haan HAAN Hand Refill Citrus Noon Пълнител
    ПЦД: Pcd Price 31,99 лв. 22,39 лв. Разлика: 9,60 лв.
  2. Lancôme Elixir Ultime Refill
    Lancôme Lancôme Elixir Ultime Refill Дневен крем
    ПЦД: Pcd Price 700,00 лв. 500,80 лв. Разлика: 199,20 лв.

ESTEE LAUDER REVITALIZING SUPREME+ YOUTH POWER CRÈME 

Учените на Estée Lauder откриват, че цветовете на хибискуса, събрани рано сутрин, имат най-високата активност при повишаването на колагена. Често наричана "дървото чудо", морингата е една от най-ефективните съставки за поддържане на младостта, открити някога. Eкстрактът, създаден чрез ексклузивен, очакващ патент процес поддържа мощен протеин, помагащ на кожата да захрани с енергия множество процеси против стареене. Екстракт от стволови клетки на кактус и хиалуронова киселина. Допълнителни високоефективни съставки допринасят за силата на Revitalizing Supreme+.

DOUGLAS ESSENTIAL DELICATE ROSE GLOW MIST 

Линията Delicate Rose на Douglas Essential, обогатена с ценна розова вода, осигурява на кожата ви всичко, от което тя се нуждае за сияен и свеж тен на лицето. Освен това ви обгръща в нежен аромат на роза дамасцена, а розата е символ на красота, любов и съвършенство. Спреят за лице Rosy Glow Mist осигурява на кожата ви ценна влага, фиксира грима ви и оставя незабавно усещане за свежест - без мазен филм. Кожата ви придобива красив естествен блясък. Опаковката е изработена от 50% рециклирана пластмаса и продуктът е произведен без животински съставки.

 

 

СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

Този ден за пръв път се отбелязва през 1970 година с цел да се засили признателността към околната среда и да накара хората да преосмислят своето потребителско поведение. В наши дни този празник се чества в над 140 държави по целия свят.

ВЕГАН & БЕЗ ТЕСТВАНЕ ВЪРХУ ЖИВОТНИ

Обичаме нашите малки пухкави приятелчета! Затова нека подкрепим марките, които използват веган съставки и не тестват продуктите си върху животни. Това не само ще предпазим животинките, но и ще намали емисиите на въглероден диоксид но време на производство.

SHISEIDO WASO SHIKULIME MEGA HYDRATING MOISTURIZER 

Формула, в която са използвани висококачествени съставки, внимателно селектирани в зависимост от техните ползи за кожата. Формулиран без суровини от животински произход и в съответствие с политиката за хуманно отношение към животните на Shiseido. Формулата съдържа пречистена вода, извлечена от преработка на ябълки. Опаковка, съобразена с опазването на природата - всеки материал е внимателно подбран. За да намалим употребата на пластмаса, в опаковките използваме 95% рециклирана пластмаса за производството на бурканчето и 30% рециклирани оризови люспи за капачката.

ORIGINS DR. ANDREW WEIL FOR ORIGINS™ MEGA-MUSHROOM RELIEF & RESILIENCE 

Стъпката, за която никога не сте заели, че липсва в режима ви за грижа за кожата. Лек, успокояващ, воден лосион с рейши, морски зърнастец и ферментирала чага, който перфектно подготвя току-що почистената кожа за нанасяне на серум и крем за лице. Без алкохол и с балансирано pH. Без парабени, фталати, натриев лаурил сулфат, пропилен гликол, минерални масла, DEA, петролатум, полиетиленови частици, формалдехид и животински съставки*. *С изключение на мед и пчелен восък.

 

 

Без микропластмаси

Употребата на козметика със съдържание на микропластмаса може да постави и нас, и океаните/моретата в риск. Следователно много брандове си поставят за цел да изработват продукти без микропластмаса както в опаковката, така и в съдържанието им.

CHLOÉ NOMADE EAU DE PARFUM NATURELLE 

Парфюмеристът Карин Дюмюр избира египетски жасмин, ръчно и отговорно набран при изгрев слънце, за да насити тази парфюмна вода за жени. Вечната елегантност на жасмина се среща с гладкостта на акорд на фурми, докато ванилията и сандаловото дърво създават топла пристрастяваща основа. Nomade Eau de Parfum Naturelle не съдържа изкуствени оцветители. Той е веган и формулиран със 100% аромат с натурален произход, естествено извлечен алкохол и вода. Обновен, за да помогне за намаляването на въздействието върху околната среда, този нов дизайн включва рециклирани материали, които съставляват 15% от стъкления флакон и 40% от картонената кутия.

ONE.TWO.FREE! MAGIC TONER 

Magic Toner нежно почиства и подготвя кожата за следващите процедури за красота. Ферментиралата мая доставя Минерали, Аминокиселини и Витамини и стимулира обновяването на клетките. Алое Верата и Хиалуроновата киселина осигуряват дълготрайна и дълбока хидратация. Кожата е тонизирана, освежена и подхранена.

 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.