С АРОМАТ НА ЕСЕН

С АРОМАТ НА ЕСЕН

Септември настъпи, като донесе със себе си слънчеви лъчи, златни листа и щипка надежда за една по-красива есен. И, колкото и да твърдят, че есента е „умиращ сезон“, всъщност тя дава началото на всичко ново. Сякаш лятото сме си дали обещание за едно ново начало, ново „аз“ и сме се впуснали стремглаво да изпълняваме целите си една по една. Неизменна част от новото начало е…шопингът. Да си го кажем направо – в сезона на уханията, всички обичаме да ни ухае на новичко. Независимо дали е нова книга, нова рокля или пък нов аромат.

Докато из въздуха безгрижно се гонят аромати на печени чушки, кардамон, канела и ром, на нас отвътре ни се иска на сменим летния си безгрижен аромат с нещо по-топло, по-наситено и по-уютно. Сякаш сменяме ленената рокля с изискано сако – и двете са любими, но всяка си има своя сезон.

Парфюмът не е просто ухание – той е повествование за чувства, настроение или спомен. И най-вече – ароматът е нашият почерк. Да видим на каква вълна сте тази есен и кой аромат ще изберете за свой неизменен есенен спътник.

ФЛОРАЛНИ АРОМАТИ

Семейството на флоралните аромати е едно от най-често срещаните семейства и се използва в добре познати парфюми. Нотките се срещат най-често в дамските аромати, въпреки че понякога се използват и в мъжките. Обикновено ухаят на прясно откъснати цветя или имат пудрен нюанс към тях.

Най-популярни съставки: роза, жасмин, портокалов цвят.

Флоралните аромати са деликатна прелюдия между свежестта, характерна за лятото и топлия уют, присъщ на есента.

Ето няколко ароматни предложения за аромати, с които да „оцветите“ новия сезон.

 

Serpent Bohème се разкрива весело с експлозия от цветове, в бляскав акорд от мандарина и касис с енергичен поклон пред изключителните пъстроцветни скъпоценни камъни на Къщата Boucheron. В сърцето, уверен флорален букет разкрива най-изтънчените качества на розата, носеща чувственото удоволствие и светлина на есенцията от турска роза, в добавка към свежестта и вкусния намек на пустинна роза. Също толкова иконичният жасмин самбак завършва букета със слънчево настроение, като лъч светлина. В базовите нотки, шепот на бял мускус кара цветята да се слеят с кожата. Топли нотки на лавдан на свой ред оставят усещане за кожа, целуната от слънцето. Сандалово дърво и пачули сладострастно освобождават трептяща следа от парфюма.

Mon Guerlain Bloom of Rose

Сияен Eau de Parfum, Mon Guerlain Bloom of Rose EDP е композиран от емблематичното съзвучие на лавандула и ванилия, украсен с пищен букет от рози и вкусни нотки круша. Неговото плодова флорално звучене със сигурност ще разтупти сърцето Ви. Страст в бутилка.

Thank U Next

Thank U Next  има пристрастяващ връх на а бяла круша а в игривото сърце на аромата сочната дива малина се среща розови листенца роза и кокос. А в базата на аромата богатият кадифен мускус е окичен със захарни френски макарони, които несъмнено оставят приветстван щрих в уханието.

ОРИЕНТАЛСКИ АРОМАТИ

Те са богати, екзотични аромати. Когато мислите за ориенталски аромати, помислете за билки и подправки или сухи, прахообразни, смолисти нотки. Разкошни и опияняващи, тези нотки често са омекотени с кехлибарени или сладки. Семейството се описва като екзотично и съблазнително.

Най-популярни съставки: ванилия, смирна и анасон.

Ето няколко ароматни предложения за аромати, с които да „подправите“ вашата златна есен.

 

В LIBRE EAU DE PARFUM INTENSE (това хиперлинкнато към продукта)  майсторският дует разпалва жегата и показва изпепеляващата чувственост на създателите си. Магнетичният аромат е уловен в сърцето на джунглата: пламтящ акорд на орхидея. Парфюмеристите описват магичния чувствен аромат на орхидеята като “флорален, кадифен, ванилов и пикантен с лек опушен нюанс”. Аромат, който пламти сред смесващите се флорални средни нотки на LIBRE INTENSE, съчетавайки се със сладките аспекти на пищния портокалов цвят с акорда в парфюма на нежна ванилия и топъл кехлибар, надградени около класическата нотка на амбра.

TOM FORD BLACK ORCHID

Луксозен и чувствен аромат с богати, тъмни нотки и съблазнителен еликсир от черни орхидеи и подправки. TOM FORD BLACK ORCHID е заявка за емблематичен стил и неповторим блясък. Драматичното сърце принадлежи на загадъчната черна орхидея, създадена в търсене на перфектното цвете от Tom Ford - луксозно, елегантно, чисто и изискано.

Beautiful Belle Love

Beautiful Belle Love празнува универсалната емоция на модерната любов и модерните булки по света, които се осмеляват да нарушат всички правила в любовта. Романтично съчетание на турска роза, ванилия и нотки на сияен кехлибар, мед от портокалов цвят и други. Всяка нотка в това ориенталско гурме ухание въплъщава едно пътуване на сетивата и пренася въображението. Той е едно луксозно ароматно пътуване, вдъхновено от съчетанието на специално създадени съставки, добити от четирите посоки на света.

ДЪРВЕСНИ АРОМАТИ

Дървесните парфюми обикновено са топли и пищни, смесвайки аромати, подобни на тамян като сандалово дърво и пачули с по-сухи нотки като кедър. За да намалят топлината на тези нотки, ароматите понякога включват и свежи нотки като цитрусови или флорални. Нотките в това семейство могат да бъдат описани като иглолистни или дървесни и горчиви.

Най-популярни съставки: пачули, ветивер, сандалово дърво.

Есента е сезонът на дървесните аромати и ето кои подбрахме за вас:

JIMMY CHOO URBAN HERO

JIMMY CHOO URBAN HERO е дървесен ароматичен Eau de Parfum, вдъхновен от градската атмосфера. Във върха, свежестта на скъпоценния хайверен лимон с живителния си характер се съчетава с топлината на черен пипер. Сърцето се отваря с чувствеността на розово дърво и изтънчеността на ветивер, които разкриват артистичните заложби на мъжа Jimmy Choo, преди да стигнат до базата, която комбинира градската елегантност на сив амбър с нотки на кожа, намекващи за бунтарство.

Bvlgari Man Glacial Essence

Bvlgari Man Glacial Essence олицетворява неудържимата мъжественост, продължаващото търсене на величие. Свежестта на искрящите връхни нотки събужда неочаквано дървесно и енергично сърце, в кулминация от интензивните и амбициозни тонове на кристалния остатъчен аромат. Силата на елемента в един дървесен фужерен аромат, заскрежен от лед.

Връхни нотки: есенция синя хвойна, джинджифилов екстракт и есенция здравец.

Средни нотки: есенция Австралийско сандалово дърво, конрект корен от ирис, есенция пелин

Базови нотки: есенция кедрово дърво Аляска, CLEARWOOD® акорд.

Le Male Le Parfum,

Най-новият мъжки аромат от Jean Paul Gaultier, Le Male Le Parfum, се отправя в плаване! Облечен в черно със златно офицерско сако, този Intense Eau de Parfum e лидер в гамата на Le Male, със своя невероятен стил и сила. Елегантна дървесно - ориенталска нотка, улавя харизмата и силата на лидера.

  1. MONTBLANC Legend
    Montblanc MONTBLANC Legend Парфюмна вода (EDP)
    ПЦД: Pcd Price 144,00 лв. От 116,50 лв. Разлика: 27,50 лв.
  2. NINA RICCI Rose
    Nina Ricci NINA RICCI Rose Тоалетна вода (EDT)
    ПЦД: Pcd Price 105,00 лв. От 84,00 лв. Разлика: 21,00 лв.

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.