РАПУНЦЕЛ, СПУСНИ СИ КОСАТА! (няколко идеи за възхитителна коса)

РАПУНЦЕЛ, СПУСНИ СИ КОСАТА! (няколко идеи за възхитителна коса)

Независимо дали искате косата ви да е дълга, къса, червена, руса и т.н., със сигурност всяка дама иска да притежава жизнена и буйна грива. Косата може да покаже толкова много за нас! Това в какво настроение сме, как се чувстваме отвътре, щастливи ли сме и т.н. Все пак да не забравяме, че когато готвим големи промени в живота си, косата първа го усеща. Ето няколко полезни съвета, както и продукти за коса, които спечелиха сърцата ни!

Подстригвайте се редовно.

Не чакайте косата ви да израсте с 3 сантиметра, за да посетите фризьор. По-добре го правете веднъж на 3 седмици, но помолете фризьора да ви взима по-малко от сантиметър – така ще се отървете от цъфналите краища. Ако обичате да носите косата си на опашка, гледайте да я връзвате на различно място всеки път – освен, че няма да ви боли скалпът, ще намалите и косопада.

Избягвайте да миете косата всеки ден, ако това е възможно.

Шампоанът премахва натрупалите се замърсявания, но прави същото и с важни за косата естествени масла, които поддържат косъма здрав и еластичен. По възможност редувайте измиването с шампоан с измиване само с балсам или само с хладка вода. След като веднъж се измиете, изплакнете повторно с по-хладка вода – по този начин космените фоликули ще бъдат по-здрави.

DOUGLAS PROTEIN REPAIR SHAMPOO

Регенериращ протеинов шампоан за увредена и/или суха коса, който възстановява структурата на косъма в дълбочина, почиства и изгражда косата отвътре-навън. За забележително еластична, възстановена и здрава коса, формулата му е обогатена с провитамин B5, който предпазва косъма от изсушаване и запазва еластичността му. Protein Repair е линия за дълбоко подхранване и защита на косата от изсушаване. Ескпертните формули комбинират силата на екстракт от сладък бадем - богат на витамини, протеини, калий, цинк и други минерали, както и масло от карите - има хидратиращо и възстановяващо действие върху косата и скалпа.

WELLA SP LUXEOIL RECONSTRUCTIVE ELIXIR

Луксозният еликсир за коса създава дълготрайна мекота без да утежнява косъма. Продуктът е подходящ за всякакъв тип коса. Реконструира мигновено и дарява с изглаждане, като предпазва от изсушаване. Придава допълнителен блясък.

BALMAIN 5 WEEK ENRICHING TREATMENT

Терапия за коса за регенерация и съживяване в рамките на 5 седмици. Този нежен, лек, гъвкав лосион помага за съживяването и възстановяването на косата до най-младежкия й, лъчезарен вид. Специално разработен, за да поддържа естествения баланс на влагата на скалпа. Уплътнява кутикулите, осигурява плътност и еластичност при реконструкцията на косъма.

 

UNIQ ONE ALL IN ONE HAIR TREATMENT ORIGINAL 1 10 REAL BENEFITS

Грижа за косата с 10 действия под формата на спрей.1. Възстановява сухата и увредена коса. 2. Предпазва от наелектризиране. 3. Защитава при процедури с нагряване. 4. Придава мекота и блясък. 5. Защитава боядисани коси с UVA/UVB филтри. 6. Улеснява изправянето на косата. 7. Осигурява лесно разресване. 8. Осигурява дълготрайност на прическата. 9. Предпазва косъма от цъфтеж. 10. Придава плътност и обем.

Памукът не помага на косата.

Ако калъфката на възглавницата ви е памучна, е важно да знаете, че търкането в памук на косата през нощта причинява допълнително накъсване. По-добре се оглеждайте за материи като сатен или коприна. А когато увивате мократа си коса с памучен плат, карате фините косъмчета в периферията на лицето да се късат бързо.

Не прекалявайте със стилизиращите продукти и разресвайте често.

Някои продукти за фиксация на прическата може да се отразят зле на косъма и той да започне да цъфти или по-лошо – да пада. Това се случва, защото стилизиращите продукти допълнително утежняват косата. Заложете на лек продукт, който освен фиксация, включва и грижа. Също така е важно да разресвате косата възможно най-често, за да расте по-бързо и по-здрава.

DOUGLAS GROOM AND STYLE HAIRSPRAY

Експертната формула е подобрена с уникален комплекс от витамини, спомагащ за разресването и увеличава дълготрайността на прическата. Много лека текстура, задържа се на косата 24 часа и ѝ придава красив блясък. След употреба косата се разресва лесно и не се заплита.

DOUGLAS ACCESSORIES LARGE PADDLE HAIR BRUSH

Тази четка е за ежедневна употреба при средно дълги и дълги коси. Използвайте я и при изсушаване на косата - ергономичната ѝ форма и дръжка я правят лесна за употреба. Също така е особено подходяща за разресване на заплетени коси.

 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.