GOOD HAIR DAY

GOOD HAIR DAY

Да си го признаем – обожаваме, когато имаме т.нар. “good hair day” – не можем да се сетим за българска фраза, която достатъчно добре да опише чувството, когато сме със страхотна коса, което ни кара веднага да се снимаме и да се покажем в социалните мрежи. А ние искаме всеки ден да ни е такъв! Косата ни да изглежда феноменално, което от своя страна да ни кара да се чувстваме щастливи и да ни дава нужната доза самочувствие.

Специално за вас направихме списък с 5-те неща, които да направите, за да имате страхотна коса и ще ви дадем идеи с кои продукти да го постигнете.

Бъдете най-добри приятелки с косата си

Да познавате типа на косата е също толкова важно, колкото и това да знаете с каква кожа сте. За да изберете правилния продукт, трябва да определите с точност каква е тя  – дали е суха или мазна, къдрава или права и т.н. Много хора правят грешката да си взимат иначе хубави и широко рекламирани продукти, които обаче не отговарят на нуждите на косата им и се разочароват, когато не получават нужните резултати.

Нашият любимец: KÉRASTASE BAIN CHROMA RESPECT 

Хидратиращ предпазващ шампоан за чувствителна или увредена боядисана коса. Подходящ за фина до нормална коса. Обогатен с формула с аминокиселина и екстракт от Центела Азиатика, продуктът нежно почиства и хидратира косата, като същевременно помага за възстановяването на косъма и предпазва цвета от избледняване. Аминокиселините имат специалната способност да проникват във вътрешността на косъма и да го подсилват. Екстрактът от растението Центела Азиатика е известен с успокояващите си и антиоксидантни свойства, които се отразяват благоприятно на чувствителна или увредена боядисана коса.

Не къпете косата си всеки ден

Опитайте се да миете косата си максимум 3 пъти седмично, за да не я лишавате от натуралните й масла. Докато шампоанът се използва както в корените, така и по дължината на косата с лек масаж, то балсамът се нанася единствено по дължината на косата.

Нашият любимец: SISLEY REVATILIZING FORTIFYING SERUM FOR THE SCALP 

Ревитализиращият подсилващ серум за скалп забавя косопада и допринася за по-здрава и по-плътна коса. Високата концентрация на растителни екстракти, протеини, витамини и минерали енергизира космената луковица, запазва косъма здраво захванат в нея, запазва по-дълго и естествения цвят на косата. Свежият аромат допълва действието на активните вещества. Изключително лека, немазна текстура, идеална за масаж на скалпа.

 

Осигурете защита на косата си

Ако след измиване планирате да използвате уред с топлинна обработка като преса или сешоар, използвайте продукт, който ще предпази косата от накъсване и увреждане.

Нашият любимец: KÉRASTASE MASQUE CHROMA FILLER 

Дълбоко запълваща маска против чувствителност на косата с текстура на богат бледорозов крем. Подходяща за нормална до плътна коса. Благодарение на формулата, обогатена с аминокиселина и екстракт от Центела Азиатика, продуктът прониква във вътрешността на косъма, като намалява чувствителността и укрепва косата. Резултатът е по-здрава на вид коса и повече блясък на цвета. Помага за дълготрайното запазване на цвета. Аминокиселините имат специалната способност да проникват във вътрешността на косъма и да го подсилват. Те действат като градивен блок за укрепване на структурата на косъма. Екстрактът от Центела Азиатика е известен с успокояващите си и антиоксидантни свойства, които се отразяват благоприятно на чувствителна или увредена боядисана коса.

 

СПА ритуал за косата

Отделяйте време на косата си, която я глезите 2 пъти седмично със серум, който намалява косопада, стимулира по-бързия растеж на косата, прави я по-гъста, жизнена и плътна.

Нашият любимец: COCOSOLIS GROW HAIR GROWTH SERUM SPRAY 

С освежаващо плодово ухание и лека текстура, спрей серумът GROW съчетава високо ефективни натурални съставки, за да преобрази косата, правейки я видимо по-гъста, силна и жизнена само след 3 седмици употреба. Намалява косопада, стимулира по-бързия растеж на косата, прави я по-гъста, жизнена и плътна. Подобрява структурата и блясъка на косъма, интензивно подхранва скалпа, удължава живота на косъма. Активира развитието на клетките на космените фоликули. Подходящ за всеки тип коса. GROW е създаден по специално разработена формула с Витамини B3, B6 & провитамин B5, рициново масло и екстракт от Алое Вера за мощно комплексно действие. Осигурява интензивно подхранване и активация на космените фоликули, подсилване и заздравяване на косъма по цялата му дължина.

 

Обърнете внимание каква четка използвате

Нашият любимец: WET BRUSH SHINE ENHANCER PINK 

Wet Brush Shine Enhancer е четка за повишаване на блясъка, която помага на косата да остане силна и здрава. Нежно разхлабва възлите, като същевременно разпръсква естествени масла за лъскави кичури, без да дърпа или захваща.

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.