С носталгия към отминаващото лято

С носталгия към отминаващото лято

Лятото е сезонът, който всички толкова много обичаме и който винаги неусетно отминава. Слънце, плаж, море, пясък, коктейли, смях, забавления, горещи летни нощи. Косата е с небрежен кок, гримът е сведем до минимум, кожата с лек бронзов загар.. ех, лято, не си отивай..

 

След края на лятото има няколко задължителни стъпки, които трябва да изпълним: първото и най-важно нещо е да възстановим и задържим влагата в кожата. Знаете, че въпреки всички приятни летни емоции, кожата ни е подложена на ежедневни агресори, слънце, стрес и замърсяване, които водят до дехидратация и признаци на стареене. За това е толкова важно да й набавим необходимата хидратация с по-интензивни продукти като маски. Една от любимите ми хидратиращи маски на Douglas е Good Night Gel Mask от серията Aqua Focus, която дълбоко възстановява дехидратираната кожа през нощта. Маската осигурява интензивна и дълготрайна хидратация, благодарение на вода от швейцарски ледници и антиоксидантно действие с екстракт от бодлива круша opuntia. Освен това съдържа и аlgisium, натурална активна съставка, която хидратира кожата в дълбочина, подобрява еластичността ѝ и ускорява клетъчната регенерация. Изключително лека и свежа гел текстура, като на сутринта кожата е по-плътна, по-сияйна и перфектно хидратирана.

 

 

Освен хидратацията, от изключително значение в грижата за кожата, е използването на слънцезащитен фактор. През лятната почивка се наслаждавах на златист и равномерен тен, благодарение на Douglas Sun Lotion SPF30, но дори и след края на лятото, продължавам да използвам висок фактор на лицето. Един от новите продукти на Douglas е феноменално попадение и нямам търпение да Ви разкажа за него. Мултифункционален фон дьо тен перфектор, който съчетава предимства на грижа за кожата, в същото време е пълноценен грим продукт с възможност за надграждащо се покритие. Бях привлечена от него само от описанието на опаковката, но след като го пробвах на лицето си, тотално се влюбих. Мощни съставки като екстракт от хибискус и хиалуронова киселина, осигуряват хидратация и противодействат на преждевременното стареене. Покритието е много добро и дори без надграждане, тенът е уеднаквен, всички несъвършенства прикрити и бонус – съдържа SPF50 – висока защита от слънчевата радиация. През деня гримът няма нужда от корекция и можем да сме спокойни, че кожата ни е защитена и красива.

Douglas е Good Night Gel Mask Augmenting

 

 

Всички искаме да задържим тена си за по-дълго, но това съвсем не е лесна задача, особено в зоната на лицето. При мен винаги се получава разлика в цвета на тялото и лицето, тъй като внимавам да не излагам лицето си на слънце. За да изравня тена, обикновено използвам няколко тона по-тъмен фон дьо тен и задължително бронзираща пудра и хайлайтър. Много харесвам новия хайлайтър Honey Glow Powder на Douglas, тъй като може да се ползва както като хайлайтър, така и като бронзър. А ако смесите всички цветове, можете да озарите зоната на деколтето, да подчертаете раменете и да придадете по-златист тен на ръцете си.

 

 

Honey Glow Powder

 

Обожавам лятото, но определено не е сезонът, в който може да се експериментира с грима. За сметка на това, есента, когато температурите се нормализират, можем да си позволим да отделим малко повече време за един красив цветен грим. А цветовете този сезон са на фокус, особено впечатление ми правят визии, на които се използва един цвят по-ярка сянка, заедно с очна линия за изразителен поглед. Или пък опушен грим, но в по-смели цветове като синьо, например. Бъдете креативни в комбинациите и си създавайте настроение.

 

Последната и може би най-важна стъпка в постигането на красива кожа е добре да почистваме грима си преди лягане, защото няма нищо по-лошо от това да си легнем с грима или с остатъците от грим. За целта никога не използвайте само един продукт, защото той никога няма да ви е достатъчен да премахнете перфектно всички нечистотии от лицето. Винаги препоръчвам разгримирането да започне от околоочната зона с подходящ за това продукт. Обикновено използвам двуфазен демакиант, който нежно да разтвори спиралата, сенките и продукта на веждите и да намали процедурата по търкането на очите. След това обичам с почистващо мляко или олио да масажирам грима на лицето си с пръсти и да изплакна с вода. Така отстранявам голяма част от грима на лицето. Следващата стъпка е с пяната на Douglas от серията Douglas Essential да премахна всички остатъци от грим. Завършвам почистването с тоник, който има за цел да възвърне нормалното pH на кожата и да я остави балансирана за последващата грижа.

Douglas Essential

 

  1. КОМПЛЕКТ DOUGLAS Essential Good Night Set
    Douglas Essential КОМПЛЕКТ DOUGLAS Essential Good Night Set Маска за лице
    ПЦД: Pcd Price 35,99 лв. 25,19 лв. Разлика: 10,80 лв.
  2. КОМПЛЕКТ DOUGLAS Essential Multi Mask Set
    Douglas Essential КОМПЛЕКТ DOUGLAS Essential Multi Mask Set Маска за лице
    ПЦД: Pcd Price 35,99 лв. 25,19 лв. Разлика: 10,80 лв.

 

Вечер преди лягане, никога не забравям с цялата грижа на лицето, да се погрижа и за устните си. Всяка вечер си слагам балсам за устни или маска, за да се събудя с гладки и пухкави устни на сутринта. Два пъти в седмицата използвам ексфолиант за устни, който нежно да отстрани мъртвите клетки и да изглади нежната и деликатна зона на устните. Така ефектът е още по-добър на сутринта.

Honey Glow Powder-2

 

♥️

 

 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.