Jade Roller

Ролерите за лице са изключително популярни инструменти за масаж в последните години. Най-често срещаният вариант сред тях е нефритеният валяк (Jade Roller). Този козметичен инструмент е подходящ за всеки, който иска да добави нотка на спа усещане към рутинната си грижа за кожата. Jade roller за масаж на лицето от Азия не само изглежда шикозно, но също така може да има ефект: неговите ролки помагат за нанасяне на грижата за кожата.

В следващите редове ще прочетете за разликите в зависимост от скъпоценния камък, от който е изработен масажорът за лице, и как да използвате правилно нефритен ролер в грижата за кожата.

 

 

 Нефритеният ролер: вашият инструмент за красота за сияйна кожа 

  • Произход: Масажорът за лице идва от Китай. Нефритът се използва в традиционната медицина там от дълго време.
  • Материал: Ролерът за лице е изработван предимно от зелен нефрит, който ще откриете както в ролките, така и в дръжката.
  • Употреба: Използвайте нефритения валяк за масажиране на кремове, серуми или масла в кожата на лицето.
  • Ефект: Ролерът за лице стимулира кръвообращението ви и позволява на активните съставки на прилаганите продукти за грижа за кожата да се развият по-ефективно. Това ви позволява да извлечете максимална полза от режима си за грижа за кожата.
  • Алтернативи: Ако не харесвате нефрита, има и ролки за лице, изработени от други скъпоценни камъни, като розов кварц или аметист. 

Какво представлява нефритеният ролер за лице? 

Нефритеният ролер е козметичен инструмент, с който масажирате лицето си. Обикновено се състои от накрайник и два нефритени валяка, малък и по-голям, които са здраво прикрепени към него. 

Масажът с Jade Roller е много лесен. Просто го държите в ръката си и прокарвате ролките, изработени от нефритени камъни, по кожата си. Има причина за различните размери на ролките: използвайте по-големия за масаж на области като челото и бузите. Използвайте по-малкия за по-малки области, като например около очите. Не можете да сменяте ролките. А и не е необходимо - защото скъпоценните камъни издържат почти вечно и се почистват лесно. 

Нефритените ролки първоначално идват от Китай и се използват там от векове. В традиционната китайска медицина се смята, че скъпоценните камъни имат специално въздействие. Счита се, че нефритът има лечебен ефект върху бъбреците и имунната система благодарение на своите пречистващи и противовъзпалителни свойства. Смята се, че той балансира ума, успокоява го и по този начин насърчава вътрешния мир. Макар това все още да не е научно доказано, факт е обаче, че скъпоценният камък се усеща приятно хладен на кожата, може да облекчи оток и помага за нанасяне на продукти за грижа. 

От аметист до розов кварц: ролки за лице от алтернативни скъпоценни камъни 

Имате колебание какъв ролер за лице да изберете? Терминът "нефритена ролка" често се използва като синоним не само за тази от нефрит, но и за ролки за лице, изработени от други скъпоценни камъни. Подобно на камъните Гуа Ша, които също произхождат от Азия и се изработват от различни скъпоценни камъни, и ролерите за лице могат да се открият в разнообразни варианти и цветове.

Въпреки че повечето варианти традиционно имат ролки, изработени от нефрит, предлагат се и ролери за лице с ролки, изработени от други скъпоценни камъни като авантюрин, кварц, аметист, тигрово око, яспис, обсидиан и други. Те запазват успокояващия масажен ефект, като индивидуалното им въздействие варира в зависимост от камъка. 

Ако се интересувате от потенциалния ефект на различните скъпоценни камъни, най-добре е да разгледате продуктовото описание на ролките за лице. Например ролерите от Crystallove ви предлагат избор от различни камъни - от розов кварц до аметист. Счита се, че популярният розов кварц с пастелен цвят има свойства за намаляване на тревожността и облекчаване на стреса, докато наситено лилавият аметист има особено силен и благодатен ефект. 

Какъв ролер за лице да изберем? 

Искате да добавите масажор за лице в рутината си, но не сте сигурни кой да изберете – нефрит, кварц или дори наситено черен обсидиан? Нека видим какво значение имат различните цветове на вашия ролер за лице в зависимост от цвета на нефрита.

  • Ярко синьо, весело оранжево или среднощно черно: нефрит в различни цветове 
  • Нефритът обикновено е млечнозелен на цвят. Това е и цветът, в който се изработва най-често този козметичен инструмент, но нефритът може да се предлага и в други цветове. 
  • Зелено: В допълнение към типичния млечнозелен цвят, съществува широка гама от други нюанси на зеленото, като например силни изумрудени тонове или матова маслина. Според преданията за скъпоценните камъни ефектът остава балансиращ, успокояващ, пречистващ и противовъзпалителен. 
  • Синьо: От деликатно небесно синьо до ярко кралско синьо - сините варианти на нефрита са разнообразни. Смята се, че те помагат при емоционални проблеми. 
  • Кафяво: Кафявият нефрит е с незабележим, макар и наситен кафяв цвят със светли нишки. Смята се, че той дава по-добро чувство за съпричастност. 
  • Оранжево: Оранжевият скъпоценен камък е свеж и приятелски настроен. Смята се, че има витализиращ ефект и укрепва здравето ви. 
  • Червено: Ярък и огнен - нефритът в червено е истинска атракция за окото. Смята се, че има ефект за намаляване на стреса и напрежението. 
  • Бяло: Белият вариант е непрозрачен и неразгадаем. Смята се, че релаксира и помага при вземането на решения. 
  • Черно: Нефритът в наситено черно изглежда елегантно и според преданията за скъпоценните камъни повишава самочувствието ви. 

Без значение кой скъпоценен камък ще изберете, ефектът от масажа върху кожата ви с ролките остава същият. Дали ще предпочетете зелен нефрит, нефрит в специален цвят или друг скъпоценен камък, зависи от личния ви вкус. 

Съвет: За по-силен масажен ефект се предлагат и масажори за лице с текстурирани ролки. Ако търсите по-малък и компактен вариант, подходящ за път, миниролерите са изключително практични за кратки пътувания - те имат само един малък ролер и могат да се носят както в багажи ви, така и в дамската чанта. 

Ефект: Какво прави нефритеният ролер за лице 

Искате безупречна и прекрасна кожа, с равен сияен тен? Тогава е наложително да отделяте време за вашата рутина за грижа за кожата, а ако включите в нея и нефритен ролер за лице, може да се насладите на различни ползи. 

  • Нанасяне на козметични продукти: Нанесете крем или серум, преди да преминете към ролера за лице. След това използвайте инструмента, за да подобрите нанасянето и усвояването на продуктите. 
  • Стимулиране на кръвообращението: Нежният натиск на нефритения валяк стимулира кръвообращението на лицето - за розов и свеж блясък. 
  • Насърчаване на лимфния поток: Валякът масажира лимфните възли на лицето. Това ги прави по-активни и премахва токсините, които имат отрицателен ефект върху тена ви. 
  • Намаляване на отоците: Можете да облекчите подпухналите очи, като ги масажирате с хладните ролки на нефритения валяк. Съвет: Съхранявайте ролера в хладилника и се насладете на освежаващ ефект по време на следващия си масаж на лицето. 
  • Намаляване на стреса: Козметичният ритуал с нефритен ролер за лице ви дава момент на спокойствие и съзерцание. Това понижава нивата на стрес и успокоява нервите ви. 
  • Облекчаване на главоболието: Прохладните ролки, съчетани с лек натиск, могат да облекчат свързаното със стреса главоболие. 

Използване на нефритен ролер за лице 

Кое е голямото удобство на нефритения валяк? Приложението може лесно да се интегрира в съществуващата ви рутинна грижа за кожата. Можете да го използвате веднъж дневно или три до четири пъти седмично. Важното е постоянство, за да видите желаните резултати. 

Ролерът за лице може да е част от вашата сутрешна или вечерна рутина, в зависимост от това на коя нужда на кожата искате да обърнете внимание. Сутрин ролката премахва подпухналостта за секунди и може да успокои тъмните кръгове. Вечер го използвайте за втриване на интензивно овлажняващи продукти, чиито ефект се разгръща през нощта. Всичко зависи от нуждите на вашата кожа и какво целите да постигнете. Но процедурата винаги е една и съща. 

Как се използва ролер за лице? Нека ви покажем как да използвате ролера правилно. 

1. Подгответе кожата си 

Преди да започнете масажа на лицето, почистете добре кожата си. Със сигурност не желаете да разнасяте или вкарвате в кожата си грим или други остатъци от ежедневието. Това може да запуши порите ви и да доведе до появата на петна и други проблеми. След като почистите кожата си, нанесете продукта за грижа за кожата на лицето си, както обикновено. 

2. Масажирайте продукта за грижа за кожата

Сега е време за разнасяне. Принципът на действие е от центъра на лицето навън. Обхождайте всяка област от три до пет пъти с лек натиск. Всеки път започвайте отново, а не търкаляйте инструмента напред-назад. Продължавайте стъпка по стъпка, в зависимост от зоната на лицето. 

Нефритеният валяк стъпка по стъпка: 

  • Чело: Започнете с големия ролер над носа и движете по посока на линията на косата. След това в посока наляво и надясно към слепоочията.
  • Очи: Затворете очи и поставете малкия валяк върху вътрешната част на клепача. Сега внимателно разточете навън. След това отворете очите си. Започнете отново от вътрешния клепач, след което преминете нежно под окото към слепоочието.
  • Бузи: Върнете се към големия валяк и започнете от крилото на носа. Движете се към ушите и спуснете по линията към челюстта.
  • Челюст: След като стигнете до челюстта, започнете от центъра на брадичката и се движете нагоре към слепоочието. Тук можете да приложите малко по-силен натиск.
  • Шия: Погрижете се и за шията си! Масажирайте я с нефритения валяк от брадичката надолу до ключицата. По този начин шията ви ще се възползва от активните съставки в режима за грижа за кожата.
  • Моля, обърнете внимание: Дори ако кожата може да стане по-стегната с течение на времето благодарение на използваните кремове и серуми, козметичният инструмент не може да накара двойната брадичка да изчезне. 

3. Почистете нефритения си ролер

Важно – не забравяйте да почиствате ролера след всяка употреба, за да е готов за следващо ползване.

Масажът на лицето с ролер за лице отнема между 5 и 10 минути. След като приключите процедурата, почистете ролера под течаща вода. Ако сте приложили продукт за грижа за кожата на маслена основа, използвайте дезинфектант или сапун, за да отстраните остатъците от ролера за лице. В противен случай без почистване ролките са развъдник на микроби и бактерии, които биха попаднали върху кожата ви по време на следващия масаж. За да предотвратите това, уверете се, че почиствате нефритения валяк старателно. Поставете ролера хоризонтално на чиста кърпа, за да изсъхне. 

В заключение, масажът с Jade Roller, или друг ролер за лице по ваш избор,  помага за по-добро нанасяне на продуктите, намаляване на подпухналост, насърчаване на лимфния дренаж и кръвния поток. Нежният и деликатен допир на ролера за лице има цялостно успокояващо действие, но трябва да внимавате за две неща: вашия ролер винаги да е чист преди употреба; да не прилагате прекалено голям натиск, за да не претриете или ожулите кожата и в следствие да се получат спукани капиляри, синини и наранявания. Използвайки масажора за лице редовно и според правилните насоки за употреба, може да се насладите на красива и здрава кожа със сияен тен.

На DOUGLAS.BG ще откриете голяма гама с различни продукти, включително и ролери за лице, които да ви помогнат в грижата за кожата. Ако искате да научите повече за продуктите за грижа и техните съставки, които ви помагат да сте по-красиви всеки ден, следете нашия блог или се абонирайте за нюзлетъра ни! В него ще откриете не само полезна информация и съвети, но и ексклузивни отстъпки и промоции на любими продукти!

Материалът има информативен характер и не замества консултация със специалист.

Можете да се поинтересувате от:

 

 

© 2024 Douglas & Beauty Zone. Всички права запазени.